Vad är en VPN?

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är den teknik som skapar dig en säker anslutning på ett mindre säkert nätverk i mellan din dator och nätet. Den skyddar din integritet genom att låta dig välja vilken server du kopplar upp dig emot och på så vis förblir anonym.

En bra VPN är att föredra eftersom den kan garantera en hög nivå av säkerhet och anonymitet för den som är ansluten mot systemen. Detta är otroligt användbart när det befintliga nätverket inte är säkert nog.

Till exempel när din dator är uppkopplad mot en VPN tunnel, fungerar den datorn också som om den fanns i samma nätverk som VPN. All din trafik överförs via säkra anslutningar på VPNS. Den datorn kommer då att se ut att befinna sig i samma nätverk, så att du kan få tillgång till lokala nätverksresurser på ett säkert sätt. Oavsett vart du än befinner dig får du tillgång att använda internet som om du var på närvarande på VPN: s plats. Det här är mycket användbart för dig som använder ett offentligt WiFi nätverk.

Din dator kommer att kontakta webbplatsen då via en krypterad VPN-server när du surfar på nätet när du använder bästa VPN. Denna VPN server kommer sedan att skicka vidare en begäran åt dig och ta emot svaret från webbplatsen du besöker via en säker anslutning.

VPN: er är mycket enkla att använda, och anses vara väldigt effektiva verktyg för anonymitet. Dem kan användas för många olika användningsområden. Kanske det mest populära typerna av VPN: er är till för fjärråtkomst-VPN: er.