Utvärdera din ekonomi som Frilansare

Om du har tur har du redan tillräckligt med pengar sparade i din akutfond för att få dig igenom de närmaste månaderna. En bra tumregel är att ha 3-6 månaders inkomst i banken. Om du bor i ett dyrt område, eller har barn eller andra familjemedlemmar att stödja, är det “ofta bortom”, säger Douglas Boneparth, ordförande för Bone Fide Wealth, som specialiserat sig på finansiell planering för frilansare.

Oavsett hur mycket (eller lite) besparingar du har, bör du ta en seriös titt på dina utgifter och börja skära tillbaka omedelbart.

“Gör allt du kan för att öka kontantbesparingar och likviditet för att förbereda dig”, säger Boneparth.

Det kan vara frestande att utnyttja pensionskonton tidigt, inklusive 401 (k) s. men Boneparth varnar för att “människor tar det största steget bakåt när de börjar erodera långsiktiga besparingar för överlevnadens skull.”Vissa frilansare kanske inte har något val, men det hjälper till att vara medveten om skattepåföljder när du drar tillbaka från dessa konton, och åtminstone för din egen sinnesfrid, har en plan för att fortsätta att spara när saker kommer tillbaka på rätt spår.

Om du är en del av en fackförening eller professionell organisation, var inte blyg om att checka in med dem för att se vilka typer av hjälp som är tillgängliga för dig. “Vi är i början av planeringen av en hjälpfond för att ge omedelbara pengar till frilansare i svåra situationer”, säger Espinal.