Storleksintervall på Reptiler

De flesta reptiler mäts från nos till vent (det vill säga näsens spets till cloaca). Mätningar av total längd är dock vanliga för större arter, och skal längd används för att mäta storleken på sköldpaddor. Kroppsstorleken hos levande reptil varierar mycket. Dvärg geckos (Sphaerodactylus parthenopion) är de minsta reptilerna och har en snout-till-vent längd på 16-18 mm (0,6–0,7 tum). Däremot har jättesköldpaddor, som leatherback sea turtles (Dermochelys coriacea), skallängder på nästan 2 meter (ca 7 fot).

När det gäller total längd är de största levande reptilerna reticulated pythons (Python reticulatus) och saltvattenkrokodiler (Crocodylus porosus), som kan växa till mer än 7 meter som vuxna. Några gamla reptilgrupper hade medlemmar som var de största djuren någonsin att leva på landet – några sauropod dinosauriefossil mäter 20-30 meter (66-98 fot) i total längd. Den största marina reptiler, pliosaurs, växte till 15 meter (50 fot) lång.

Köp billiga reptiltillbehör här

Det finns ett stort antal butiker på nätet som säljer billiga tillbehör till reptiler, men en utav det bästa är Snorbilligt.se. Hos dem kan du köpa massa saker till din reptil, och det är upp till 90% billigare via dem. Jag har själv köpt ett reptil halsband via dem, som jag fick bokstavligen talat snorbilligt.