Mera info om tandblening

Praktiskt taget alla som vill lysa sitt leende kan dra nytta av blekning av tänderna. Människor med tänder som är missfärgade på grund av ålder, cigarettrökning eller olika andra yttre missfärgningsfaktorer är utmärkta kandidater för tandblekning. Forskningsstudie visar att tandblekning är helt effektiv hos mer än 78% av människorna. När tandblekning fortsätter att växa i popularitet fortsätter studien rakt in i alla typer av ljussystem.

Tandbelysning är inte irreversibel och fungerar också genom att bli av med de organiska materialen i emaljen genom att göra dem flytande med en peroxidbiprodukt. Tandblekning är också bara tillförlitligt om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudsakliga typer av blekning av tänder: specialblekning samt tandblekninguppsättningar.

Expert Pearly Whites Whitening

En av de mest effektiva och även bästa teknikerna för tandblekning är det tandläkarövervakade förfarandet. Först kommer tandläkaren att ta reda på om du är en kandidat för tandblekning och även vilken typ av blekningssystem som skulle ge de bästa resultaten. Tandvårdsexperten måste också gå igenom vad du personligen kan förvänta dig för din privata omständighet. Innan tandblekningsbehandlingen städar majoriteten av tandläkare tänderna, fyller alla typer av håligheter och ser till att patientens tandlossningar är friska och balanserade.

Tandläkare kommer normalt att föreslå att man försöker bleka tänder från början för att förhindra kravet på ännu mer komplicerat kosmetiskt jobb. Problem som kan inträffa i experttändning av tänder är enstaka och är vanligtvis mindre till sin natur. I allmänhet är tandblekningning under expertledning en effektiv metod för att tända tänderna.

Pearly Whites Lightening Kits

En alternativ metod för professionell tandblekning är att använda ett tändbelysningssystem eller ett set. De flesta tändbelysningssystem består av en blekningsgel som är placerad i munstycken som passar över tänderna under olika tid. I genomsnitt kostar tandblekningspaket av hög kvalitet cirka 500 till 800 dollar. Tandbelysningssystem som spenderar plan börjar på cirka 29,95 dollar, även om de vanligtvis är mindre effektiva.

American Dental Organization har gett sitt godkännande till vissa tandblekningsprodukter, så var säker och sök efter ADA-märket för godkännande om du ska skaffa dig en vitare kit. Det är viktigt att leverantörens instruktioner följs specifikt när man använder ett hemtandblekningskit hemma. Använd inte heller ett tänderlättningsobjekt i mer än två veckor utan att komma i kontakt med en tandläkare.

Nackdelar och begränsningar av tandblekning

Även om tandblekning klicka här är riktigt effektivt, kan det finnas kortsiktiga negativa aspekter, såsom ömma periodontaler eller värkande tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och tandfyllningar återgår bara till sin ursprungliga färgning; de tänder inte någon typ av tillbehör med specialtänder. Olika fläckar kräver olika lösningar, av det skälet är det mycket viktigt att ha en bedömning med en munhälsospecialist innan du försöker en tandblekning.

Medan tandblekning utvecklar ljusare leenden är vissa individs förväntningar mycket höga, liksom de är besvikna över resultaten.

Forskningen fortsätter kring alla typer av blixtljussystem. På grund av dess effektivitet kommer tänderlättningen säkert att förbli för att expandera i överklagande. Regelbunden tandrengöring av din tandläkare hjälper till att stödja den långsiktiga framgången med tandblekning.

Tänk på blekning av tänder om dina tänder blir mörkare från ålder, kaffe, te eller rökning.