Hur man väljer rätt VPN-tjänst för ett litet företag

Inga falska nyheter här. Otaliga gånger under det senaste året har vi hört och läst nyheter om dataintrång händer till globala företag och låt oss inte glömma Facebook. Det innebär att alla som använder dessa tjänster eller plattformar alltid riskerar att få sina data stulna.
Företagar guide till att välja rätt BI-verktyg
Hålla din start säker med cybersäkerhet riskbedömning
Varför du bör avskaffa Excel-planering (och anta digitala planeringsverktyg)

Nyligen har många människor vände sig till användningen av VPN. Men vissa gör detta utan tillräckligt med forskning. Eftersom vissa företag-VPN-som de vänder sig för att ge skydd är just de människor som samlar in dina uppgifter och sedan sälja den till tredje part.

Alla behöver minst ett lager av Online-skydd, särskilt små företag och startups. Det uppmuntras att dessa företag har säkerhet på plats så att någon form av brott inte sker och sedan föra sin verksamhet till ett stillestånd. De flesta företag idag samlar in åtminstone viss kundinformation, så du vill vara säker på att du använder en VPN som är seriös och att du kan lita på. Genom att göra detta, oavsett om du lanserar din nya satsning från dedikerade kontorslokaler eller Corner monter i ditt favoritkafé, kan du vara säker på att din information och din kunds information är säker.

Innan vi får in vad man ska leta efter i en VPN, låt mig lista några bra alternativ för dem som letar efter ett snabbt svar. Du kan kolla in ExpressVPN, IPVanish, och dess potentiellt värt att titta på insikter om NordVPN.
Kontrollera av-TEST VPN-rapporter

Ett utmärkt sätt att kontrollera tillförlitligheten av en VPN du kan överväga är att kontrollera rapporter och tredjepartstestning görs av organisationer som AV-TEST. Som du får reda på, du kan inte alltid bestämma tillförlitligheten hos en produkt från deras marknadsföring.

Du kan behöva göra en del utredning för att ta reda på hur transparent leverantören är. Är de upfront om vad de kommer att göra om det finns några officiella begäran om att se dina uppgifter? Vem sitter på leverantörens styrelse? Vem utgör deras ledningspersonal? Vilka var deras investerare? Hur är det med deras kontaktuppgifter? Vet du var de är fysiskt placerade och har en adress för dem?
Känna till platsen

Det kan tyckas som om den fysiska platsen för en VPN-leverantör högkvarter är irrelevant, när det i själva verket är detta viktig information. Vad kan i slutändan hända med dina uppgifter bestäms av platsen för leverantören, och landets lagar på den platsen? Om det finns förordningar och lagstiftning på plats, kan en leverantör tvingas att följa dessa restriktioner och dela data som de har samlat in om dig och ditt företag. Så att veta den fysiska platsen för din VPN-leverantör samt att veta vad lagarna i det landet är kan vara avgörande för din startup eller småföretag.

Detsamma kan sägas för att göra en del utredning kring bolagets investerare och dess styrelse. Leverantörens intressen och agerande kommer att styras av dessa personer och företag, och deras önskningar kommer alltid att komma före din.
Vilka funktioner ska din VPN ha?

Helst vill du att din VPN ska vara tre saker. Det ska vara lätt att använda, säker och snabb. Självklart, som företagare, du kommer att behöva ett verktyg eller en tjänst som du kan möta dina behov idag, och fortsätta att uppfylla dina behov. Om och när ditt företag skalas upp.

Så du måste ta reda på svaren på frågor som kan VPN hantera flera användare? Chanserna är om du inte är en en person organisation, det kommer att finnas människor andra än dig själv, som behöver kunna använda programmet på samma gång. Du vill inte att en person logga in på VPN och sparka ut någon annans tillgång, lämnar dem omedvetna om att oavsett vilket arbete de gör online i det ögonblicket är nu osäker. Återigen, se till att välja en VPN som kan skalas upp i takt med ditt nya företag.
Det bör skydda dina data

Se till att det nya VPN du väljer, kan skydda dina data och ditt nätverk. Beroende på en VPN-leverantör finns det flera typer av säkerhetsprotokoll som erbjuds. Vissa erbjuder IP-säkerhet – detta kallas även IPsec, vissa erbjuder L2TP, vilket är ett två tunnelprotokoll, det finns också SSL eller Secure Sockets Layer, och TLS som är Transport Layer Security.

Slutligen finns det PPTP, som är ett Point-to-Point-tunnel-protokoll. Alla dessa brev och protokoll kanske inte betyder något för dig, men det är vanligtvis en bra idé att välja en VPN som lagrar flera av dessa olika protokoll tillsammans. Detta innebär i slutändan större säkerhet för dig.