Förstå dina alternativ för att leasa din bil eller behålla den

När slutet av din leasingperiod närmar sig, Vill du förstå vad dina alternativ kan vara: returnera ditt fordon, köpa din hyrda bil (om det är tillåtet i ditt kontrakt), få en annan hyrda fordon eller köpa en annan bil helt och hållet.

Följ den här tidslinjen för att vägleda ditt beslut.
Två till tre månader innan ditt hyresavtal slutar

Beroende på villkoren i ditt hyresavtal, kan du ha flera alternativ när det slutar, inklusive att köpa det direkt för att hålla bilen eller få ett nytt fordon. Du kan också ha möjlighet att förlänga ditt hyresavtal.

Nu är en bra tid att omvärdera din budget och ta en titt på vad som finns på marknaden och vilken typ av erbjudanden kan vara tillgängliga för dig.

Om du funderar på att köpa bilen efter ditt hyresavtal slutar, måste du veta köpealternativet priset på fordonet. Detta anges vanligtvis antingen som ett fast dollarbelopp i ditt hyresavtal eller kommer att bestämmas av fordonets verkliga marknadsvärde i en begagnad bil guidebok.

Du måste också schemalägga en lease-end inspektion. Det kan finnas en viss variation i denna process, beroende på uthyraren, men detta kommer vanligtvis att vara 60 till 90 dagar innan ditt hyresavtal slut och kommer att avgöra om du behöver göra några reparationer på ditt fordon innan du returnerar det.

Du bör också ta hand om eventuella reparationer eller underhåll som du kan behöva, som vindrutesreparation eller nya däck. Det är också värt att kontrollera att du har allt som följde med bilen, inklusive båda uppsättningar nycklar, alla golvmattor, ett reservdäck eller laddningsutrustning.

Många tillverkare har online leasing checklistor som beskriver din returtidlinje och vad som är inblandat i fordonsinspektionen, inklusive vad som anses normalt kontra överdriven slitage.

Om du funderar på att köpa ut ditt hyresavtal, två till tre månader innan ditt hyresavtal slut är en bra tid att prata med din uthyrare om den processen.

Källa: LeasaBil.nu