Citrullin: vad är det, vad är det för och vad är dess fördelar??

Att övningen av fysiska övningar är grundläggande för människan, det vet alla. Essentiella är också aminosyror, särskilt för personer som utövar fysiska övningar med större belastning, till exempel idrottsmän.

Aminosyror bildar proteinstrukturen i vår kropp, vilket hjälper till vid reparation, tillväxt och utveckling av muskelvävnad.

Citrullin köpt från Snorbilligt, en icke-essentiell aminosyra, det vill säga den produceras av kroppen, som är en av de viktigaste i denna fråga. Intas genom källor som melon, varierat kött, äggvita, bönor, vattenmelon, som innehåller en hög koncentration, eller till och med i form av citrullinmalat, ett surt salt, vilket är dess kompletterade form och den mest indikerade för att ha större mängd i natura.

Dietist Anna Muffone, tog examen från University of Manitoba och specialist i Funktionella Närings-och Fytoterapi av PUCPR, påpekar att en av de största fördelarna med citrullin är dess förmåga att minska muskeltrötthet ger mer motstånd för att fysisk aktivitet utövare och även minska symtom på demens, förutom att vara indicerat för patienter med insulinresistens och vissa problem med hjärtat, eftersom detta hjälper till att reglera blodflödet och socker capitation av celler.

Citrullin säkerställer också syresättning av vävnader, vilket ger bättre hjärnfunktion och minskar produktionen av ammoniak och mjölksyra, vilket säkerställer bättre kontroll av blodtryck och glukosupptag.

Dess användning kan göras av vuxna som inte har allergi eller intolerans mot denna aminosyra, men för att få bättre resultat bör den användas vid fastande, före träning och när man vaknar eller före sängen. Den minsta rekommenderade dosen är 3000mg, men det kan variera beroende på varje persons egenskaper, vanor och livsstil, därför är det viktigt att söka en professionell, säger experten.

Citrullin har inga biverkningar, men ska användas enligt expertråd och med försiktighet av patienter med leverproblem. Förutom naturliga källor kan den hittas i kosttillskott, men det är viktigt att notera om kompletteringsmärket har Anvisa-godkännande och om det inte finns någon tillsats av andra ingredienser i formeln. Om det finns, är det nödvändigt att kontrollera dess funktionalitet.